Woonkamer inspiratie

Woonkamer ideeën voor een nieuwe look

Door: Deel:

Wil jij een nieuwe stijl in de woonkamer, maar is een hele woonkamer renovatie geen optie? Kies dan voor nieuwe accessoires en creëer een unieke nieuwe look. Hieronder geef ik je een aantal woonkamer ideeën voor een nieuwe interieur stijl zonder verbouwing.

Woonkamer ideeën voor jouw unieke stijl

Voordat je begint met de make-over van je woonkamer, denk eerst na over wat voor woonkamer stijl je op dit moment hebt en wat je er graag aan zou veranderen. Hoe ziet jouw ideale nieuwe look eruit? Door je te richten op de indeling van de woonkamer en het veranderen of toevoegen van woonkamer accessoires, kun je al een hele nieuwe stijl creëren. Denk na over het gebruik van nieuwe kleuren en materialen. Voeg bijvoorbeeld gouden of messing accenten toe voor een luxueus tintje. Gebruik meer natuurlijke materialen zoals rotan, bamboe en diverse stoffen voor een landelijk effect. Voor een industriële uitstraling voeg je accessoires van staal en ruw hout toe aan je moderne stoere woonkamer.

Decoratie ideeën in de woonkamer

Een verschil in interieurstijl kan heel gemakkelijk worden gemaakt door het veranderen, toevoegen of juist weglaten van woonkamer accessoires. Koop bijvoorbeeld nieuwe kaarsen, kandelaren of vazen die passen bij je nieuwe stijl. Op dit moment zijn bijvoorbeeld gedraaide kaarsen en droogbloemen erg populair in het interieur. Ook kun je een nieuw kleed in de woonkamer leggen of zorg voor nieuwe kussens op de bank. Wil je een minimalistisch en moderne look, ruim dan zo veel mogelijk accessoires op in de woonkamerkasten voor een strakke uitstraling. Voor een persoonlijk tintje in de woonkamer maak je een selectie van foto’s voor in een lijst op de kast of aan de muur. Of schaf nieuwe kunst en/of ornamenten aan.

De woonkamer inrichten

Blijf je bij het veranderen van details of wil je de hele woonkamer indeling veranderen? Is er de mogelijkheid om meubels anders in te delen en/of hoe zou je het anders willen neerzetten? Begin bijvoorbeeld met het verwisselen van de bank met een paar stoelen of verplaats een kast of bijzettafel naar de andere kant van de ruimte. Kijk hoe je met het inrichten van de woonkamer de ruimte het beste kunt benutten en daarbij toch een iets andere uitstraling creëert.

Nieuw meubilair

Naast het verplaatsen van woonkamer meubels, kun je ook kijken naar hoe je iets van het meubilair kunt vervangen. Misschien wil je een nieuwe woonkamer tafel, stoel of een nieuwe loungebank voor in de woonkamer. Kijk welke elementen en meubels je graag zou veranderen en wat je er graag voor in de plaats wilt. Naast het aanschaffen van nieuw meubilair, kun je er ook voor kiezen om je bestaande woonkamer meubilair een opknapbeurt te geven. Je zorgt al voor een hele nieuwe look met een nieuwe hoes of sprei over de bank, nieuwe grepen aan de kasten of een nieuwe kleur op houten meubels. Bij een industriële woonkamer komen bijvoorbeeld vaak stoere grepen van leer, staal of ijzer terug. Voor een klassieke stijl, zijn er klassieke grepen en knoppen van goud, koper of ijzer. Een moderne look heeft strakke, vaak zwarte of witte grepen en handvaten.

Woonkamer kast

De woonkamer kasten zorgen ervoor dat jij al je spullen netjes kunt opbergen en daarnaast helpen deze bij aan het uitstralen van jouw interieurstijl. Het is dan ook belangrijk dat de kasten perfect binnen de ruimte passen. Er zijn diverse opties mogelijk. Zo kun je kiezen uit onder andere een buffetkast, grote kamerkast, dressoir, tv-meubel, wandkast of inbouwkast. Daarnaast zijn er ook nog decoratieve bijzettafels en hangplanken om spullen op te zetten. Voor een klassieke uitstraling kun je een grote buffetkast of woonkamer kast neerzetten, of kies bijvoorbeeld voor een grote wandkast op maat voor een strakke en moderne look.

Tip: BMN Nelemans zorgt met maatwerk kasten voor een unieke woonkamer kast die perfect aansluit bij de ruimte en jouw persoonlijke stijl.

Woonkamer verlichting

Breng sfeer aan met nieuwe woonkamer lampen. Voor de juiste uitstraling van je woonkamer kun je nieuwe hanglampen, wandlampen, plafondlampen, spotjes, staande lampen, en tafellampen overwegen. Er zijn veel verschillende stijlen verlichting die perfect passen bij jouw gewenste interieur stijl voor de woonkamer. Een industriële lamp is vaak gemaakt van zwart staal of ijzer, waarbij de kabel te zien is. Een klassieke interieur stijl heeft vaak een mooie klassieke kroonluchter en bijpassende tafellampen. Voor een moderne look kun je spotjes en led strips gebruiken voor een strak en modern effect.


Planten in de woonkamer

Groene kamerplanten doen het altijd goed in de woonkamer en passen bij elke interieurstijl. Daarnaast helpen diverse planten met het zuiveren van de lucht. Ga voor een grote plant of palm in een opvallende pot of zet kleine vetplantjes neer. Hangplanten zijn ook erg populair.

Welke woonkamer ideeën komen er in jouw woonkamer?

Geef nu een geheel nieuwe look aan je woonkamer met bovenstaande woonkamer ideeën. Voeg nieuwe accessoires toe en match met je huidige interieur stijl tot een geheel unieke en nieuwe woonkamer stijl. We helpen je graag met het leveren van nieuwe woonkamer kasten, eventueel op maat gemaakt voor een perfect resultaat. Ben je op zoek naar meer inspiratie voor de look van je nieuwe woonkamer? Lees verder in onze Woonkamer inspiratie blog.

Ga je ook je badkamer een make-over geven? Lees nu 8x inspiratie voor een nieuwe look

Lees ook:

Deel: