Badkamer inspiratie

Interieur stijlen: Welke badkamer stijl past bij jou?

Door: Deel:

De badkamer is de perfecte plek om lekker tot rust te komen in je huis. Daarom is het heel belangrijk dat je je prettig voelt in je badkamer. Er zijn badkamers in diverse interieur stijlen. Zo heb je de industriële, landelijke, moderne of klassieke badkamer. Ga jij je badkamer renoveren, maar weet je nog niet precies van welke stijl je houdt? Wij geven je badkamer inspiratie zodat je erachter kunt komen welke badkamer stijl bij jou past.

De industriële badkamer stijl

De industriële badkamer is gebaseerd op interieurs en fabrieksgebouwen uit de 19e en 20e eeuw. Je kunt de industriële badkamer herkennen aan de stoere, sfeervolle en robuuste uitstraling. Combineer materialen als hout, beton, staal en metaal voor de ultieme industriële look in je badkamer. Leg bijvoorbeeld een betonnen vloer in je badkamer en plaats houten planken tegen de muur. Gebruik stoere materialen en industriële accessoires zoals zwarte kranen. In de industriële badkamer zie je vooral kleuren als wit, zwart en grijs. Echter kan de badkamer met enkel deze kleuren grauw ogen, daarom worden deze kleuren vaak gecombineerd met opvallende kleuren als okergeel.

interieurstijlen - badkamerstijl - industriele badkamer

De moderne badkamer

Een moderne badkamer oogt fris en rustig. Minimalisme speelt bij een moderne badkamer dan ook een belangrijke rol. De badkamermeubels in de moderne badkamer hebben vaak geen knoppen of grepen. Hierdoor hebben ze een strakke uitstraling. Ook hebben bijna alle elementen in een moderne badkamer een vierkante of rechthoekige afwerking.  Combineer de basiskleuren zwart en wit voor de ultieme moderne badkamer.

interieurstijlen - badkamerstijl - moderne badkamer

De landelijke badkamer stijl

De landelijke badkamer herken je aan de warme en zachte kleuren. Ook worden vaak houten materialen gebruikt. In tegenstelling tot de moderne badkamer, zie je bij de landelijke badkamer vaak wel kastjes en lades die beschikken over greepjes en/of knoppen. Materialen die worden gebruikt in een landelijke badkamer zijn wol, katoen en linnen. Ook kom je veel ronde elementen in deze badkamers tegen. Gebruik aardetinten zoals beige, bruin, grijs, wit en zand om van de badkamer een echte landelijke badkamer te maken.

interieurstijlen - badkamerstijl - landelijke badkamer

De Scandinavische badkamer

In een Scandinavische badkamer is licht erg belangrijk. De lichtinval zorgt voor een ruimtelijk en fris gevoel. Kies daarom voor lichte muren in de badkamer. Deze weerkaatsen namelijk het licht waardoor je het daglicht optimaal benut. Gebruik natuurlijke materialen als steen, riet en hout. Dit zijn veelvoorkomende materialen in een Scandinavische badkamer. De natuurlijke materialen combineren erg mooi met de lichte kleuren op de muur. Plaats ook een vrijstaand bad in jouw Scandinavische badkamer.

schuifwand op maat - maatwerk inloopkast

De klassieke badkamer

De klassieke badkamer heeft prachtige klassieke meubels en sanitair. Deze stijl straalt dan ook een elegante en chique sfeer uit. Combineer natuurlijke tinten zoals beige, grijs en bruin met materialen zoals hout, zilver of koper. Kies voor een bad op poten, opvallende kranen en klassieke grepen. Mooie fotolijsten aan de muur maken de klassieke badkamer helemaal af.

interieurstijlen - badkamerstijl - klassieke badkamer

Jouw unieke badkamer stijl

Het kan soms lastig zijn om te bepalen welke badkamer stijl bij jou past. Ga je voor één van de bovenstaande stijlen of kies je voor een combinatie van verschillende badkamer stijlen? Bekijk onze Badkamer inspiratie voor meer badkamer ideeën of de Wooninspiratie voor meer interieur trends.

Bekijk je liever diverse badkamers in het echt? Kom vooral inspiratie opdoen in onze showroom in Etten-Leur. Wil je advies bij het uitzoeken van de juiste badkamer? Maak dan van tevoren een afspraak om er zeker van te zijn dat onze badkamerspecialist uitgebreid de tijd voor je heeft.

Neem ook een kijkje bij onze exclusieve badkamers voor een unieke totaaloplossing.

Meer interieur stijlen inspiratie:

Deel: