Badkamer inspiratie

Een sauna in de badkamer – de voordelen

Door: Deel:

Kom helemaal tot rust met je eigen sauna in de badkamer! Of je nu een grote of kleine badkamer hebt, het is altijd mogelijk om je eigen spa in huis te creëren. Hieronder leggen we de voordelen aan je uit.

De voordelen van de sauna voor je gezondheid

De sauna heeft veel voordelen voor je gezondheid. Hoge temperaturen zorgen ervoor dat de poriën in je huid open gaan staan. Doordat je gaat zweten, verlaten bacteriën je lichaam. De sauna helpt dus om je weerstand te verhogen, zodat je minder vatbaar bent voor verkoudheid of griep. Ook verbetert de sauna je bloedsomloop, waardoor het je spieren helpt herstellen na een workout of training. Daarnaast helpt een rustgevend moment in de sauna je te ontspannen, wat goed is voor je geest. Hierdoor ben je beter bestand tegen stress. Ten slotte merk je ook na je saunabezoek dat je huid heerlijk zacht is.

Rustmoment helemaal voor jezelf

Als je kiest voor een sauna in de badkamer, kies je voor een rustmoment helemaal voor jezelf. Er zijn diverse soorten sauna’s waaruit je kunt kiezen. Zo zijn er droge of vochtige saunacabines of diverse soorten infrarood sauna’s. In jouw eigen badkamer, heb je alle privacy én is je sauna altijd beschikbaar wanneer jij wilt. Wanneer je jouw saunabezoek begint, bepaal je zelf de temperatuur, materialen en geuren in de ruimte. Stel het helemaal af naar jouw smaak!

Hygiëne

Een sauna badkamer betekent niet alleen privacy, maar het is ook erg hygiënisch wanneer alleen jij en je naasten er gebruik van maken. Een sauna kan op elke plek in huis worden geplaatst, maar is vooral geschikt in de badkamer. Hier kun je namelijk gemakkelijk voor en na je spa moment een douche nemen om je huid helemaal schoon te spoelen.

Samen genieten in jouw badkamer met sauna

Nodig ook eens andere mensen uit om samen te genieten in jouw privé spa. Een sauna zorgt namelijk ook voor gezelligheid wanneer je graag tijd doorbrengt met je partner, kinderen of vrienden.

Investeer in jezelf

Wanneer je investeert in een badkamer met sauna, bespaar je op den duur tijd en geld. Vooral als je regelmatig naar de sauna gaat, bespaar je reistijd, entreekosten en je hoeft je bezoek niet meer vooraf te plannen. Wanneer je zin hebt in een spa momentje voor jezelf, is jouw privésauna meteen beschikbaar!

Wil jij graag een sauna in de badkamer?

We helpen je graag met het realiseren van al jouw unieke woonwensen! Kom langs in onze showroom en doe inspiratie op voor jouw nieuwe badkamer. Bekijk ook meer Badkamer inspiratie of Wooninspiratie en neem gerust contact op voor meer informatie of advies.

Ook interessant:

Deel: