Badkamer inspiratie

Badkamer trend: een zwarte kraan in de badkamer

Door: Deel:

Een zwarte kraan in de badkamer is helemaal trendy. Dat is niet voor niets want ze zijn tijdloos, uniek en ze geven je badkamer een stoere uitstraling. In deze blog geef ik een aantal tips hoe je deze kunt combineren en hoe je ze het beste kunt onderhouden.

Combineer met verschillende elementen

Een matzwarte kraan is erg mooi te combineren met wit marmer. Ook wit marmer is een trend die we veel zien. Door de mat zwarte kraan met wit marmer te combineren krijgt de elegante uitstraling van wit marmer een stoer effect. Door de kraan tegen een witmarmeren wand te plaatsen dient de mat zwarte kraan als een echte eyecatcher. De mat zwarte kraan is ook mooi te combineren met natuurelementen als hout en natuursteen voor een landelijk en stoere badkamer stijl. Bij deze stijl kun je ook spelen met verschillende soorten planten om voor een botanische badkamer uitstraling te gaan. Is een klassieke badkamer meer iets voor jou? Dan geven de zwarte kranen juist een luxe uitstraling aan je klassieke badkamer. De matzwarte kranen passen ook perfect in een industriële badkamer. De kranen geven de industriële badkamer een stoere en unieke look.

zwarte kraan in badkamer combineren - nelemans wooninspiratie

Tip: bekijk de betonlook badkamer met zwarte kranen in onze showroom.

Combineer de zwarte kraan met nog meer zwart

Voor een complete mat zwarte uitstraling en de kranen niet te plaatsen als eyecatcher maar ze te blenden met de rest van de badkamer, laat je meerdere zwarte items in de badkamer terugkomen. Plaats niet alleen een matzwarte kraan en douchekop, maar ga ook voor bijvoorbeeld spiegels met een zwarte lijst en een glazen douchewand met een zwart raster. Ook in de accessoires kun je matzwart terug laten komen. Zo staan zwarte zeeppompjes en een zwart haakje om je handdoek aan op te hangen goed in je stoere badkamer.

zwarte kraan in badkamer onderhouden - nelemans wooninspiratie

Je zwarte kraan in de badkamer onderhouden

Een nadeel van een zwarte kraan is dat je kalkaanslag veel beter ziet zitten dan op een chroom of RVS-kraan. Het is daarom extra belangrijk om hem goed schoon te maken en te onderhouden. Als je een zwarte douchekop hebt, doe deze dan na gebruik met een zachte doek af. Hierdoor blijft de douchekop langer vrij van kalkaanslag. Gebruik bij het schoonmaken een zacht reinigingsmiddel als groene zeep. Spoel na het schoonmaken de kraan goed af en zorg dat er geen reinigingsmiddel achterblijft. Toch last van kalkaanslag? Reinig de kraan dan met een zacht reinigingsmiddel op basis van citroenzuur. Gebruik geen reinigingsmiddelen die azijnzuur, chloor of zoutzuur bevatten. Maak de kraan liever ook niet schoon met een schuursponsje of microvezeldoek, want deze kunnen krassen op de kraan maken.

zwarte kraan in badkamer - nieuwe look - nelemans wooninspiratie

Ga jij voor een stoere badkamer met een zwarte kraan?

Wil je graag je badkamer een stoere nieuwe look geven met een zwarte kraan? Bezoek dan onze showroom in Etten-Leur. Onze specialisten helpen je graag bij het zoeken naar de perfecte kraan en ander sanitair voor in jouw badkamer. Wil je er zeker van zijn dat één van onze specialisten beschikbaar is? Maak dan van tevoren een afspraak.

Zwart is niet alleen een trend in de badkamer, maar ook een populaire optie voor de keuken. Lees nu onze blog: De matzwarte keuken als eyecatcher van je woning.

 

Deel: